16 Şubat 2016 Salı

Asın Bayrakları, Şampiyon Fener

Bu konu hakkındaki fikirlerimi Başakşehir maçının hemen ardından yazacaktım lakin beklemek istedim. Fakat TFF tarafından bugün yapılan son hareket ile artık dayanamadım. Kafamdakileri bir yerlere dökmek istedim. TFF'nin son skandal kararından bahsedeyim size öncelikle, ertelenen Mersin İdman Yurdu, başlayıp 5 dakika oynanmış olmasına rağmen, Beşiktaş yeni transferlerini bu müsabakada oynatamazken her ne hikmetse maçın hakemi Mete Kalkavan bu maçtan alınıyor ve yerine yönettiği 20 Beşiktaş maçında Beşiktaş'a 7 tane kırmızı kart çıkarmış olan Barış Şimşek atanıyor.

Madem bugünden başladık, aklımda kalanlarıyla geriye doğru gideyim. Başakşehir müsabakasında doğrandıktan hemen sonra Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, twitter hesabından aşağıdaki tweeti atıyor.



Maça dönüyorum, maçta bugüne dek benim ve benim dışımda spor kamuoyunun güvenini kazanmış, yönettiği başarılı maçlarla belki de bu ligin en formda hakemi olmuş olan Ali Palabıyık, kariyerini mahvediyor. 3 metre önündeki bileğe basmayı, Mehmet Batdal'ın sarı kartlık pozisyonlarını atlıyor. Cenk Tosun'un düşürülmesine penaltı verilmiyor. Aynı Ali Palabıyık bu sezon 2. hafta müsabakasında, Beşiktaş Trabzonspor'a karşı oynarken Quaresma'ya 2. sarı kartı çıkaracak cesareti kendisinde bulmuşken, Mahmut'a ve Mehmet Batdal'a bu kartları çıkaramaması açıkçası benim sinirimi bozdu. Ve açık açık belli edilen operasyon bu maç itibarıyla kendisini kesin olarak ele verdi.

Aynı maç günü, maç öncesi Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı'nın açıklamalarını da aklımda kaldığınca yazayım. Abdullah Avcı "kaygımız, endişemiz yok. Rahatız. Bugün kazanırsak kazandığımız tek şey bu maç olmayacak." demiyor muydu? Kimse bana Başakşehir 3.lüğe yükselecekti falan demesin. Ligde daha 12-13 hafta var, neyi kazanacaksın bu maçla Abdullah Hoca? Göz göre göre yapmayın bari, hem sen hem de İlhan Ekşioğlu yapılan kirli oyunları itiraf ettiniz zaten. Hoş, biz de kör değiliz. Konyaspor maçında çıkan skandal kırmızı kartın TFF tarafından ertelenmesine dair gelen ret kararı bile her şeyi apaçık ortaya koyuyor. Hasan Ali Kaldırım'ın cezası ertelenirken, rakibine yumruk aran Gökhan Zan'ın, Galatasaray stopersiz kaldı diye ceza cezası ertelenirken bal gibi ofsayt pozisyonunda olan rakibine yaptığı faul yüzünden ceza alan Marcelo'nun kartı maalesef ertelenmiyor. Çünkü üzerinde Beşiktaş takımının formasını taşıyor.

Her puan kaybından sonra 'biz şu kadar para harcadık şampiyon olamayacak mıyız' diyip rakibe bedavadan kırmızı kart çıkartmadı, kendilerine bedavadan penaltı vermedi diye hakemleri kamuoyu önünde sert bir dille taşlayan Aziz Yıldırım ve masa başı işlerinin kurbanı olan TFF yüzünden Beşiktaş'ın anasının ak sütü gibi helal olan şampiyonluğu tarihte eşine çok defa rast geldiğimiz gibi bu sezon da elinden alınacak. Genelde Galatasaray'a gittiğini hatırladığımız bu şampiyonluklarımız bu sefer 2003-2004 sezonundaki gibi Fenerbahçe'ye armağan edilecek.

Fenerbahçeli arkadaşlar, gönlünüz rahat olsun. Kaleye gidemiyor olabilirsiniz, penaltı çalıyorlar, atıyorsunuz. Rakip üstünüze mi geliyor, korkmayın, olur olmadık kırmızı kartlar ile rakiplerin dirençleri de gayet kırılabiliyor. Bu sebeple endişelenecek hiçbir şeyiniz olmasın, asın bayraklarınızı, şampiyonsunuz.

Bize gelince, hakemi de yeneriz olaylarını geçip acilen Aziz Yıldırım ve ekibinin yaptıklarını yapmamız lazım. Sahada oyuncularımız dayak yiyor, hakkımız yeniliyor, diğer takım deplasmanlarda rahat etsin diye rakiplere seyircisiz oynama cezaları veriliyor, statlarında 15 dakika aralıksız küfür ediyorlar, derbi öncesi en ufak bir ceza almıyorlar. Biz maalesef hakemi falan yenemiyoruz. Hakemi yenmek diye bir şey yok zira. Hakemi alan kazanıyor.

Unuttuğum detaylar varsa affola. Benim maalesef bu art niyet karşısında en ufak bir umudum kalmadı. Bugün kazansak yarın yine önüne taş koyacaklar bu takımın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder